CASA LC

Design // Boano Prišmontas 

Casa LC is an obvious space, an unfolded domestic setting whose content reflects the client’s desire for a home. Three main architectural interventions encompass the rhythm of the internal spaces and celebrate a series of basic moments.

 

The project started with the demolition of the unnecessary stratified alterations, rectifying walls and surfaces. Casa LC is split in two parts; one public, composed by the living space, the kitchen and a more intimate room, and a private area with the bedroom and the toilet. There is no physical separation between the areas, and only a white wall frame defines the scope of each space.

 

The living room features a recessed wall with a concrete textured surface, a tactile material that looks elegant and rough at the same time. Right in front of this area, a wall painted with indigo colour, creates a mute relationship. Both wall treatments highlight a different usage of the pertinent space. The remaining vertical surfaces are left white and neutral, apart from the kitchen where an insertion of cementine tiles adheres to both the walls and the floor.

 

A continuous solid wood floor brings the whole house together. Its desaturated and natural texture echoes the gray texture of the concrete and creates an appropriate but subtle contrast with the other surfaces.  

 

The vestibule is characterised by a bespoke modular bookcase built with 3mm steel sheets jointed together. This furniture breaks the continuity of the wall and helps defining a space, making the introduction of a vertical screening redundant. The aim of the project was to maintain the house as much open as possible, but at the same time characterise each space independently with a composed and peculiar allure.

CONTACT US

If you have a project to work on, need a quotation, or you simply want to get in touch, please fill this form.

We'll get back to you as soon as we can

 

Thank you!